Интересен и ефектен дизайн с печатите на Moyra. Щампа върху щампа и печат Supersizer с който промених големината на декорацията. Изключително лесна и ефектна декорация. Ето как и ти да я направиш:

Използвани продукти:
Flexi база прозрачна
Flexi база Berry mouse
Moyra Holo glitter mix  No. 05
Силиконова четка
Гланцирана хартия
Moyra Smart лак за щамповане SPS02 Бял и SPS01 Черен
Moyra Evershine топ без лепкав слой
Moyra Stamping plate No. 107 Botanical
Moyra Scraper
Moyra Stamper No. 12 Clear
SUPERSIZER печат за промяна на размера на декорацията
Moyra Ombre четка
Hristine двойна детайлна четка
Кутия с ролка за почистване на печата
Четка за маникюр
Течност за почистване на шаблони
Мат топ
UV/Led лампа
Стъпките за направата на декорацията:
Започвам с направата на маникюра. Оформям и почистван ноктите и кутикулите и нанасям Cleanser 2:1, Nail prep i Primer.
Започвам с безцветната база Flexi като нанасям много тънък слой върху нокътната плочка. Изпичам за 30 сек в ЛЕД лампата. Върху гланцирана хартия поставям малко количество от холо глитер  микса заедно с малко количество от безцветната база. С помощта на силиконовата четка хубаво разбърквам и ги смесвам заедно. От получената консистенция нанасям върху нокътя около зоната на кутикулата. С помощта на четката за омбре издърпвам от паетите към средата на нокътя, така че да има най-много от паетите в зоната на кутикулата и по-малко към средата на нокътната плочка. Така получавам омбре ефект с паетите. Изпичам в лампата
Използвам от цветната Флекси база Berry mouse нанасям малко количество от нея върху гланцираната хартия. Прибавям към цветната база капка от безцветната база и хубаво я разбърквам докато се получи хомогенна смес. От Berry mouse базата нанасям много тънък слой върху нокътната плочка. Преди да полимеризирам с детайлната четка взимам от смесената база от глканцираното блокче и нанасям в средата на нокътя. С помощта на детайлната четка разнасям по дължината на нокътната плочка и много малко количество към кутикулите (за да не закрия с цвета паетите, който поставих като ефект в тази зона) Когато е оформена цветната база изпичам в ЛЕД лампа. Нанасям мат топ без лепкав слой.
За направата на дизайна използвам шаблон 107 Botanical. Почиствам шаблона с течност за почистване на шаблони и безвлакнест тампон. За самата декорация този път ще използвам лаковете за печати от Smart колекцията – бял и черен.
Нанасям от белият лак върху декорацията от шаблона със скрапера издърпвам излишното количество лак и отпечатвам с печата. Нанасям декорацията от печата върху нокътя. Почиствам шаблона с течност за почистване на шаблони. С черният лак  правя същата декорация, но този път ще използвам Supersizer печата за да намаля размера на декорацията. Нанасям готовата декорация върху нокътната плочка. За финал нанасям любимият ми топ без лепкав слой Evershine. Топ с уникален и дълготраен блясък.
Христина Борисова
Инструктор по маникюр с IV СПК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *